Centrale verwarming

Om een prettig binnenklimaat te kunnen realiseren is verwarming noodzakelijk. Door de Nederlandse weersomstandigheden én uit hygiënisch oogpunt behoren verwarming en warm water tot de eerste levensbehoeften. Gelukkig is het hebben van centrale verwarming tegenwoordig geen overbodige luxe meer.

Een cv-installatie bestaat kort gezegd uit een cv-ketel, een aantal radiatoren en het buizenstelsel dat deze met elkaar verbindt. Ook mogen we de temperatuurregeling niet vergeten. Dit kan een handbediende kamerthermostaat of een te programmeren klokthermostaat zijn. Deze thermostaten meten de temperatuur in de ruimte, schakelen de cv-ketel aan/uit of laten de ketel hoger of lager branden. Door op radiatoren thermostatische afsluiters te laten monteren, kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

Er zijn veel mogelijkheden om uw huis te verwarmen. De diversiteit van radiatorfabrikanten maakt het mogelijk om voor elk interieur een passende radiator te vinden, van robuust gietijzer tot modern en strak design. Behalve het gebruik van radiatoren kennen we natuurlijk ook het comfort van vloerverwarming.

Wij leveren vrijwel alle merken HR en VR cv-ketels. Afhankelijk van uw situatie geven wij u een advies op maat. Wilt u weten welke ketel voor u het meest geschikt is? Neem contact met ons op en profiteer van onze gedegen kennis van o.a. prestaties, milieuaspecten en prijs.

Voor particulieren, maar ook voor bedrijven, zorgcentra en appartementencomplexen, maken wij cv-installaties geheel op maat en aangepast aan uw wensen.